Békejel kerekezve

Hetvenkét nap alatt, tizenegy európai országon keresztül 8000 kilométert kerékpároznak a július 1-sején indult magyar kerékpáros rekordkísérlet résztvevői. Az útvonal egy hatalmas békejelet ír le Közép- és Nyugat-Európa térképén. A „Europe Peace Tour 2011” csapata a Fejér megyei Iszkaszentgyörgyről indult. Heves megyében, Mikófalván a Bringaút Közhasznú Egyesület képviselői és több helyi kerekes fogadta a túra egyedül állva maradó tagját.

Az eddig, egy hónap alatt megtett útvonal a béke jel belső részét fedi le, vagyis Magyarországon kívül Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot, Németországot, Ausztriát, Svájcot, Liechtensteint, Olaszországot és Szlovéniát érintette a kis csapat. Most a külső kör következik. A túrával a hétszeres Tour De France győztes kerékpáros, Lance Armstrong Livestrong Alapítványát segítik. A „Europe Peace Tour 2011” eredetileg három fővel indult, de 4000 kilométer megtétele után már csak az iszkaszentgyörgyi Kavecz Attila maradt, aki augusztusban egy nap pihenőt engedélyezett magának. Most a 4000 kilométeres nagy kör következik. Ennek egyik állomása volt a Heves megyei Mikófalva, ahol a Bringaút Egyesület képviselői és több helyi kerekes fogadta a túra egyedül állva maradó tagját.
A mikófalvi etap a Mikófalva-Hevesaranyos edzőmeccs után fényképes élménybeszámolóval zárult. A világ legnagyobb békejelét, a megtett útvonalat GPS-szel hitelesítik.