Épül az Ökocentrum Poroszlón

Az akváriumrész elkészült, a 3D-s mozi helyét is látni már Poroszlón. A 2,2 milliárd forintba kerülő Ökocentrumot áprilisban már szeretnék megnyitni.

A tornyot még most kezdték építeni. Harminckét méter magas lesz, a kilátószintet 24 méteres magasságra tervezik. Lesz itt 3D-s mozi, konferenciaterem. A látogatóközpont alsó szintje, a föld alatti rész, már elkészült.
Jelen pillanatban közel 30 százaléka van kész a tervezett beruházásnak – mondta Bornemisza János, Poroszló polgármestere. – Ütemesen haladnak, és az időjárás is kegyes volt hozzájuk. Azt remélik: áprilisban meg is tudják nyitni az Ökocentrumot.
A 2,2 milliárdos fejlesztés önrészét az önkormányzat egyedül állja, ez 283 millió forint. Úgy tervezték, hogy évente nagyjából kétszázezren fordulnak majd meg az Ökocentrumban. Lent lesz Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, egy hatszázezer literes medence, olyan nagy, hogy egy családi ház nyugodtan elférne benne. A polgármester azt mondja, a fő attrakció náluk a viza lesz.
Az Ökocentrum 14 hektáros parkjában bivaly- és szitakötőház, halászati skanzen, vízi játszótér épül, és innen indulnak majd csónakos, kerékpáros és gyalogos túrák.