Kiürültek a segélykamionok

Közel 58 millió forint értékű élelmiszercsomagot osztottak ki a Magyar vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének munkatársai, önkéntesei. Megyénkben tizennégyezer, szociálisan rászorult személy részesült élelmiszer-adományban. Az akció első üteme a mai napon, Ecséden zárult.

Lezárult a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei szervezetének élelmiszer-segélyezési akciója. A szervezet, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által előre meghatározott településeken, kiválasztott személyeknek, családoknak osztotta ki a csomagokat. A rászorulókat a települési önkormányzatok, a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálatok segítségével jelölték ki. Az uniós program keretében a megye 29 településén, mintegy tizennégyezer rászoruló részesült fejenként, közel 10 kg tartós élelmiszert tartalmazó adományban. Főként hátrányos helyzetű gyerekek, kisnyugdíjasok és létminimum alatt élők.
Az akció következő üteme október-november körül várható. Mivel egy település, csak egyszer részesülhet élelmiszersegélyben, az őszi akcióban a megye azon helyszínein lesz adományosztás, ahol az első ütemben nem történt, így Egerben is.