Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye

Sikeresen lezárult a műszaki és eszközátadás a Kallómalom utcai Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében, de a költözéssel még várni kell. A jelenleg az Ifjúság utcában működő intézmény előreláthatóan augusztus végén költözik az új helyre, amit a Felsővárosban, 90 milliós beruházással alakítottak ki.

A korábbi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona harminc sérült embernek biztosított napközbeni ellátást. A város pályázati támogatásával az Ifjúság utcai épületből nyár végén a felsővárosi Kallómalom utcai volt szolgáltató házban kialakított épületbe költöznek át. Az ellátásban részesülők és az intézményben dolgozók már nagyon várják az új épület birtokbavételét. Éppen akkor voltak ott, amikor mi is bejártuk a területet. Június 30-án sikeresen befejeződött a műszaki és eszköz átadás, a tegnapi nappal jogerős használatba vételi engedélyük van.
A 90 milliós pályázati költségből 15 milliót eszközbeszerzésre fordították. Bővül a férőhelyek száma, az eddigi harminc helyett negyven fő elhelyezésére kaptak engedélyt. Az épületben tágas társalgót, ebédlőt, pihenő- és csoportfoglalkozásra alkalmas, akadálymentesített szobákat alakítottak ki.
Az Ifjúság utcai épületből a felszerelések átszállítása folyamatosan történiek,. Egyéb eszközök, berendezések közvetlenül a költözés előtti hétvégén kerülnek át az új helyre. Később az udvaron kiskertet, tűzrakóhelyet is kialakítanak, a kerítés körül pedig sövényt telepítenek.