Bajnokság előtt az atléták

Az Egri Városi Sportiskola atlétái a nyári alapozó időszakban hetente hatszor edzenek. A következő nagy esemény, az augusztus 6-7-i, szekszárdi 116. Atlétikai Magyar Bajnokság lesz, ahol többen rajthoz állnak majd.

Az Egri Városi Sportiskola atlétáinak nyári felkészülése korábban a Városi Stadionban zajlott, de az elmúlt években átköltöztek a Főiskola Leányka úti Sporttelepére. Hetente hatszor edzenek. A felnőtt országos bajnokságon indulók – tehetséges fiatalokkal kiegészülve – együtt készülnek. A 100 gáton magyar bajnok Asszonyi Evelint egy évvel ezelőtt műtötték. Még nem végez teljes értékű munkát.
Gotyár József 800-on és 1500 méteren indul.
A többszörös magyar bajnok távolugró, a Csillag programban résztvevő Páhy Zsolt – Asszonyi Evelinhez hasonlóan – sokszor küzdött sérülésekkel.
Berecz Bernadett fő száma a távolugrás, amelyben ő is többször szerzett már bajnoki címet.
Az edzésen feltűnt még egy ismerős. Bencsura Zoltán, aki a jelek szerint az úszás után az atlétikában folytatja. Itt is szeretne paralimpiai résztvevő lenni. Márciusban költözött vissza Kecskemétről, az úszást a legutóbbi Európa-bajnoksággal zárta. Legjobb eredménye a pillangón elért 5. hely volt. Legközelebb augusztus 6-án és 7-én a Szekszárdon rendezett 116. Atlétikai Magyar Bajnokságon indulnak az EVSI legjobbjai.