Új támogató az Egri FC-nél

Lezárultak a hosszas és a nyilvánosságot kizáró tárgyalások az önkormányzat és az NB II-es Egri Futball Club lehetséges támogatói között. Megszületett a megállapodás az új támogatóval, akinek kilétét – saját kérésre – még nem fedik fel a felek. Nagyon komoly mecénásról van szó, aki határozott és nagyon szimpatikus elképzelésekkel érkezett Egerbe. A finanszírozási háttér 100 %-ban biztosított – nyilatkozta Rázsi Botond alpolgármester.

A múlt: az Egri FC megnyerte a 2010/11-es NB III Mátra-csoport küzdelmeit, az NB II-es indulás viszont a korábbi tulajdonos visszalépése miatt sokáig kétséges volt. A bajnokcsapat nagy része eligazolt, csak néhányan maradtak.
A tények és a jelen: az Egri FC-t működtető vállalkozás jelenleg Kocsis Zoltán ügyvezető tulajdonában van. A város a korábbi 19,5 milliós támogatást megemelte 25 millióra. A több hónapja tartó tárgyalások eredményeképp sikerült – egyelőre – egy befektetőt találni, aki a működéshez szükséges hiányzó és nagyobb részt biztosítani tudja. Ez nem csak az NB II-es induláshoz szükséges pénzt, hanem edzőt, játékosokat is jelent. Egyelőre nem tulajdonosról, hanem támogatóról szólnak a hírek. Most folyik a klub átvilágítása és nem kizárt, hogy heteken belül tulajdonossá válhat a most még befektetőként emlegetett üzletember.
Arra ígéretet kaptunk, hogy az új befektető hamarosan a nyilvánosság előtt is ismerteti konkrét terveit. A létesítmények – elsősorban a Városi Stadion – korszerűsítését az önkormányzat az üzemeletető Egri Városi Sportiskolával együttműködésben haladéktalanul megkezdi. Automata öntözőrendszer épül és lesz mobil elektronikus eredményjelző tábla is.