Kívül, belül megújul a gyakorlóiskola

Több száz millió forintos, komplex fejlesztések valósulnak meg az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájában. Az intézmény három nyertes pályázat segítségével közel 440 millió forintból korszerűsítheti épületeit, berendezéseit és oktatási hátterét.

Az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolája pályázott, és nyert. Az intézmény három uniós pályázat révén jutott összesen közel 440 millió forint támogatáshoz.
A legnagyobb beruházás a természettudományos oktatás korszerűsítését célzó projekt, melyre 293 millió forintot nyert az iskola. Ennek részeként 311 négyzetméteren megújul az intézmény. Kialakítanak egy 40 fő befogadására alkalmas kettéosztható, korszerű laboratóriumot, egy vegyszerraktárat közel 1800 új technikai műszerrel, valamint tízmillió forint értékű vegyszerkészlettel. A két éves programot tíz társintézmény bevonásával valósítja meg a gyakorlóiskola.
A sikeres pályázatok segítségével már februárban megkezdődött az intézmény Bartók téri „D” épületének hőtechnikai korszerűsítése. Itt közel 60 millió forintból nyílik lehetőség a nyílászárók cseréjére, tető-, illetve falszigetelésre. Ezt az épületet július 29-én, a Barkóczy utcait pedig augusztus 5-én adják át. A berendezések, bútorok és különböző felszerelések érkezése ősz elejére várható, így a teljes felújítás szeptember 30-ig tart.
A környezettudatos neveléshez kapcsolódva, augusztus elején kezdődnek majd a Csevice Erdei Iskola fejlesztési munkálatai, melyet közel 80 millió forintból valósít meg a gyakorlóiskola. Ennek részeként kétszáz négyzetméteres közösségi teret alakítanak ki és az oktatóépület teljes akadálymentesítését valósítják meg.