A legdinamikusabban régiónkban nőtt a vendégéjszakák száma

Országosan 3,6%-kal emelkedett az első öt hónapban a vendégéjszakák száma, régiónkban 12,7%-kal. Ez a növekedés elsősorban a tudatos tervezésnek és az összefogásnak köszönhető – mondja Hídvéginé Molnár Judit, az Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője.

Az év első öt hónapjában 456 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták Észak-Magyarországon. A vendégéjszakák száma országosan 3,6 %-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, régiónkban a növekedés 12,7 %-os. Különösen kiemelkedő a külföldiek száma, ők 63 ezer éjszakát töltöttek itt kereskedelmi szálláshelyeken, 23,7%-kal többet, mint 2010-ben.
A Turizmus Zrt. regionális szervezete együtt dolgozik az önkormányzatokkal,a TDM-ekkel, a szolgáltatókkal, a jó mutatók elsősorban ennek az összefogásnak és a tudatos tervezésnek köszönhetők – mondják a szakemberek.
Ebben az évben elsősorban a környező országokból jöttek a régióba: Szlovákiából, Lengyelországból, Csehországból.
Idén az egyes évszakoknak megfelelően szólították meg a turistákat, télen a síelési lehetőségekkel, aztán az előszezoni akciókkal, wellnesshétvégékkel, majd a borokkal – gasztronómiával. Az iskolai szünet kezdetén a kalandparkokat, az aktív pihenést népszerűsítették, most a nagyobb rendezvényeket, szeptembertől pedig a vizeket, fürdőket.