Jótékonysági orgonakoncert

Látássérült fiatalok táboroztatására szervezett jótékonysági hangversenyt a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete a Bazilikában. Az esten Magda Dávid orgonaművész valamint Kirkósa Ágnes hegedűművész és Kirkósa Tünde csellóművész adott színvonalas koncertet.

A Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete 14 évvel ezelőtt kezdte el szervezni a vak gyermekek táborát, először csak heves megyei, később a távolabbi megyékben élő látássérült fiatalokat is bevonva a programba. Az egy hétig tartó nyaraláson 15-20- részben teljesen vak, illetve enyhén látássérült- gyermek és fiatal szokott részt venni önkéntesek felügyelete mellett. Az üdülés helyszíne évek óta Hajdúszoboszló, nem véletlenül, hiszen az itt működő Lovasterápia a Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány lovai minden évben elbűvölik a kis csapatot.
Mivel idén a program megtartásához semmilyen pályázati lehetőség nem állt rendelkezésre, a szervezők úgy döntöttek a nemes cél érdekében jótékonysági hangversenyt rendeznek. A karitatív ügynek sikerült megnyerni Magda Dávid egri születésű orgonaművészt, aki barátaival: Kirkósa Ágnes hegedűművésszel és Kirkósa Tünde csellóművésszel lépett fel szombaton este a Bazilikában.
A rendezvényen dr. Palotai Zsuzsa a Vöröskereszt egri elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Elgar, Rheinberger és Liszt Ferenc művei csendültek fel. A koncert különlegessége volt, hogy a közönség kivetítőn kísérhette figyelemmel a művészek előadását, valamint az ifjú művész Elgar egyik szimfonikus zenekarra írt darabját orgonára dolgozta át. A mű ősbemutatóként szólalt meg a Bazilika orgonáján.