35. Agria Sakkfesztivál – Hujbert a győztes

Az elmúlt évhez hasonlóan a Vasas fiatal sakkozója, Hujbert Flórián nyerte a 46 versenyzőt felvonultató 35. Agria Sakkfesztivál küzdelmeit. A legjobb egri, a 12 éves Geldura Benjamin, a 10. helyen zárt.

Érdekesen alakult a kilenc fordulós verseny. Az elején az egriek 12 éves FIDE-mestere, Gledura Benjamin vezette a mezőnyt, majd a Vasas tavaly is győztes FIDE-mestere, Hujbert Flórián vette át a vezetést. Ehhez le kellett győznie Bendzsit. A végén főleg Ali Habibinek, a szervezésben is oroszlánrészt vállaló iráni nemzetközi mesternek lett volna esélye Hujbert elé kerülni, de kettejük utolsó meccse döntetlennel ért véget. A két 6,5 pontos sakkozónál a mérleg nyelve végül jobb progresszívvel Hujbert felé billent, aki megvédte tavalyi elsőségét.
A második Ali Habibi, iráni nemzetközi mester évek óta állandó résztvevője az Agria Sakkfesztiváloknak. 1986-ban érkezett Magyarországra. Azóta sok barátot szerzett itt és bár Németországban él, sosem feledkezik meg egri és magyar barátairól.
A legjobb egri a 10. helyen záró Gledura Benjamin volt, aki közben még átugrott Miskolcra is, ahol a gyermek országos úszó bajnokságon az Integra 4×100-as vegyesváltójával 4. helyen végzett. A különdíjasok között ott volt a 6 éves Majoros Rózsa, aki a leggyorsabban, 9 lépéses mattal fejezte be egyik partiját.