Ponthatár

2510 diák kezdheti meg a tanulmányait ősztől az Eszterházy Károly Főiskolán. A legmagasabb pontszámmal a nemzetközi tanulmányok szakra, nappali, államilag támogatott képzésre lehetett bekerülni, itt 427 pontnál húzták meg a határt. A főiskola máris meghirdette a pótfelvételit, augusztus 9-ig lehet jelentkezni.

Hatezer-nyolcszázan jelentkeztek, 2510-en válnak ősztől az Eszterházy Károly Főiskola hallgatóivá. Idén csökkent a felsőfokú szakképzésre felvettek száma, levelező tagozaton több szakképzést nem is indítanak el, viszont nőtt az alapképzésre felvettek aránya. Mesterképzésben több mint hétszázan kezdhetik az évet.
427 pontra volt szükség ahhoz, hogy valaki bekerüljön a nemzetközi tanulmányok szakra, nappali tagozatra, államilag finanszírozott képzésre. Alig néhány ponttal kevesebb kellett a mozgóképkultúra – médiaismeret és az elektronikus ábrázolás szakokhoz.
A pótfelvételin meghirdetett szakok listáját a főiskola közzétette a honlapján. Csak költségtérítéses képzésekre lehet jelentkezni. Indul egy teljesen új szak: biológiatanári mesterképzés. A pótfelvételire a jelentkezéseket augusztus 9-éig lehet beadni.