Kaland 3 keréken: 40 nap – 4000 km

Két szekszárdi fiatalember elhatározta, hogy rekordidő, 40 nap alatt teljesíti a mintegy 4000 kilométeres Országos Kerékpáros Körtúra útvonalát. Áprilisban, a Fejér megyei szakasszal kezdtek, most pedig a táv nagy része következik. Útban Miskolc felé Egerben is megálltak a rekordkísérlet résztvevői.

A szekszárdi Máté Balázs egy trike, vagyis egy háromkerekű „kerékpár”, míg társa, Muskovics László egy hagyományos bringa segítségével teljesíti az Országos Kerékpáros Körtúra közel 4000 kilométeres távját.
Az ország legrangosabb kerékpáros jelvényszerző túrájának első kiírását 1966-ban készítették. Azóta folyamatosan bővül, jelenleg hat szakaszból áll.
A két fiatalember áprilisban a Fejér megyei, hatodik szakaszt teljesítette, most pedig alig több mint egy hónap alatt végigkerekeznek a teljes hátralevő távon. Múlt vasárnap indultak Budapestről. Az első szakasz az Északi-középhegységen vezet végig. Verőce, Szob, Romhány, Hollókő, Salgótarján és a Kékestető után a hatodik nap Egerbe érkeztek, ahol Rázsi Botond alpolgármester várta a rekordkísérlet résztvevőit. Itt bekerült a teljesített szakaszokat igazoló kis füzetbe az egri pecsét is. A többség évek alatt teljesíti a Körtúrát, a két szekszárdi fiatalember viszont – két részletben – összesen 40 nap alatt karikázik végig az országon, ami új rekord.