Hatvannégy Vármegye: Rendőrbűnözés

Rendőrbűnözésről beszéltek, és a városi kapitány lemondását követelték a hatósági megfélemlítés és üldöztetés ellen tartott demonstráción. A Jobbik, a Hatvannégy Vármegye, az Új Magyar Gárda és a Hun Fokos Szövetség tüntetésén azt mondták: Egerben a rendőrök inkább a nemzeti oldallal foglalkoznak, nem a bűnözőket üldözik, miközben Eger néhány városrészében sötétedés után már veszélyes az utcára kimenni, nem szeretnék, ha a város a rossz közbiztonságáról híresülne el.

Több atrocitás is érte a közelmúltban a nemzeti oldal képviselőit, van, akit fenyegetnek a rendőrök, volt, akit vertek és radiátorhoz bilincseltek, nem megfelelő módon igazoltattak, ez utóbbi esetben az ügyészség hivatali visszaélés ügyében megindította az eljárást – mondja Kürti Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja. Szerinte az egriek a rendőrbűnözéstől szenvednek leginkább.

Az igazi bűnözők helyett a hazafiakat, a nemzeti oldalt üldözik a rendőrök, a saját bőrükön tapasztalják a túlkapásokat – mondta Ferenczi Henrik, az Új Magyar Gárda megyei vezetője. Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye elnöke úgy látja: azért a nemzeti oldalt üldözik, mert így javítják a statisztikát a rendőrök, ha ellenük intézkednek, az ugyanis felderített bűnügynek számít. Arra buzdította a jelenlévőket: tiltakozzanak, minden eszközzel támadjanak vissza, ha kell, nemzetközi fórumokra is viszik az ügyet.
Pócs Alfréd, a Hun Fokos Szövetség vezetője úgy látja: nemzeti rendőrség kell. Bognár Ignác azt ígérte: a városi kapitány házánál is tüntetnek, ha szükséges.
Akik itt vannak, nem félnek – hangozott el a demonstráción -, a Hatvannégy Vármegye ítéletet hirdetett, a városi kapitánynak mennie kell.
A Kossuth Lajos utcából a városi kapitányság elé vonultak, hogy átnyújtsák a petíciójukat, közben a kapitány lemondását követelték. A petíciót nem vették át.
A rendőrkapitányság nem kívánt reagálni a demonstráción elhangzottakra.