Virágos város

Kétszáz pályázat érkezett ebben az évben a Virágos Egerért Szép Környezetért versenyre Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatához. A szervezők szerint a lakosság aktivitása idén is példaértékű volt.

Tizenkilencedik alkalommal hirdette meg városunk önkormányzata a Virágos Egerért Szép Környezetért versenyt. A Polgármesteri Hivatal mellett több szervezet is támogatja a programot. Az Egyesület Eger Idegenforgalmáért, az Eger Magánszálláshelyeinek Egyesülete, az Eger Város Környezeti Kultúrájáért Alapítvány, az Egri Városszépítő Egyesület, a Kertbarát Kör Egyesület Eger és a Heves Megyei Vízmű Zrt. A versenyre június 30-ig lehetett jelentkezni, idén közel 200-an pályáztak.
Pályázni lakossági, intézményi, idegenforgalmi és szép kertek szép környezetben kategóriákban lehetett. Ezeken kívül, idén az ipari és kereskedelmi helyett, közterületi részek örökbefogadása kategóriában hirdettek versenyt, amely a növénykiültetést és gondozást foglalja magába. A zsűrizést augusztusra tervezik, az időjárás függvényében. Helyszíni szemle és fotók alapján szakmai zsűri értékel majd. A díjazottak tárgyi nyereményekben, növényvásárlási utalványban és vízdíj kedvezményben részesülnek. Az eredményhirdetés az Eger Ünnepe rendezvénysorozat keretében, szeptemberben lesz.