35. Agria Sakkfesztivál

Az elmúlt évi nyolcvannyolccal szemben idén negyvenhatan neveztek a 35. Agria Sakkfesztiválra, viszont így most nem hét, hanem kilenc forduló vár a résztvevőkre. A címszerző körverseny a kevés nevező miatt elmarad, helyette nemzetközi nyílt verseny lesz, ami vasárnap fejeződik be.

Új helyszín, a Hotel Flóra fogadta idén a résztvevőket, akik most fele annyian vannak, mint tavaly. A 46 induló 9 fordulós, svájci rendszerű körversenyen mérkőzik egymással. A száz fős létszám ma már álom – mondja a szervező, Rauch Ferenc – sokkal inkább reális az 50-60 fő közötti nevezés.
Kedden és csütörtökön dupla fordulót iktatnak be. Reggelenként 9:30-kor, délután pedig 3 órakor kezdődnek az egyes fordulók. Hét nemzetközi mester található a mezőnyben, többen Ukrajnából érkeztek. A tavalyi győztes Hujbert Flórián FIDE-mester mellett itt van Káposztás Miklós nemzetközi mester, aki 34. alkalommal vesz részt a versenyen. A helyi erősségek közül a korosztályos vb-résztvevő Gledura Benjamin, valamint Becskei Zoltán és Jacsó Ádám is asztalhoz ül. A díjalap 320 ezer forint, melyből az első tíz részesül, ezen kívül több különdíjakat is kiosztanak a szervezők. A verseny vasárnap zárul.