Szünet a bíróságokon

Mától törvénykezés szünet kezdődött a megye bíróságain, szabadságra mentek a bírák. Augusztus 19-ig nem lesznek tárgyalások, a soron kívüli ügyek intézésére azonban készenléti és ügyeleti szolgálatot biztosítanak.

Hagyományosan minden nyáron szünetet tartanak a bíróságok Magyarországon. Heves megyében július 18-a és augusztus 19-e között lesz ítélkezési szünet. A bírák többsége ebben az időszakban megy szabadságra , így a klasszikus ítélkezés ezekben a hetekben szünetel. A sürgős ügyek intézésére azonban ügyeletet tartanak.
Az ügyfélfogadás változatlan feltételek mellett működik, azonban az irodák minden ügyszakban csökkentett létszámban végzik majd munkájukat. A beadványokat nyáron is fogadják a bíróság dolgozói, és a panasznapot is megtartják. Polgári ügyeket ebben az időszakban nem tárgyalnak, így a korábban megállapított határidőkbe a leállás időszaka nem számít bele. A törvénykezési szünet ideje alatt az esetleges további változásokról a városi bíróságok hirdetőtábláin tájékozódhatnak az ügyfelek.