Csíksomlyóról Mariazellbe

Két keréken indultak el a Mária út Csíksomlyó–Mariazell-szakaszán, azok a zarándokok, akik elsőként járják be teljes egészében a Mária utat kerékpárral. A résztvevők tizennyolc nap alatt több mint 1300 kilométert tesznek meg, útjuk során több Mária kegyhelyet érintenek Erdélyben, Magyarországon és Ausztriában.

A Gyulafehérvári Caritas által szervezett zarándoklat résztvevői a Közép-Európát átívelő Mária Úton haladnak: július 6-án indultak Csíksomlyóról, s Magyarországon keresztül július 23-án érkeznek az 1300 kilométerre lévő Mariazellbe. A szervezők és a résztvevők e zarándoklattal Mária oltalmába kívánják ajánlani az irgalmas szeretet gyakorlatának kibontakoztatását és a szeretet kultúrájának meghonosítását a Kárpát-medencében. Céljuk, hogy minél több útkereső emberrel megismertessék a Mária útján való zarándoklás lehetőségét.
Az erdélyi emberekből álló közösség a hőség, néhány gumidefekt és hátsótengelytörés ellenére töretlenül halad választott útján napi 80 kilométert megtéve.
A zarándokcsapat csütörtökön este a Bükkön keresztül érkezett Egerbe, ahol szentmisén vettek részt a Servita templomban. Másnap az Egerszalóki Ifjúsági Találkozón vettek részt,innen indultak tovább a Mátraalján fekvő Detkre. A menethez útközben hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat.