A Család éve Egerszalókon is

„Férfinak és nőnek teremtette őket” mottóval szerda délután kezdetét vette az egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat. Idén a katolikus fiatalok -az egyházi és a civil életből hívott előadók valamint a kiscsoportos műhelyfoglalkozások segítségével – a párkapcsolat, a házasság és a család témaköréről elmélkednek.

Július 13. és 17. között rendezik meg a 29. Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot, amely több évtizede magyar katolikus fiatalok százait vonzza a Kárpát-medence minden pontjáról. A találkozó idei központi témája a család, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család éve kapcsán. A lelkigyakorlat vezetője Kerényi Lajos atya egerszalóki levelében arra buzdította a családalapítás előtt álló fiatalokat, hogy segítsék győzelemre az igazi, boldogító értékeket, amelyeket önmagunkban kell megteremteni.
A fiatalok szerint is fontos az elköteleződés, a szentségi házasság eszményének erősítése.
A résztvevők a négy nap során találkozhatnak majd Bíró László családreferens püspökkel, Beer Miklós váci megyéspüspökkel; Kormosné Debreceni Zsuzsával, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családpolitikai Főosztályának osztályvezetőjével, Pál Ferenc („pálferi”) atyával, Forgács Jánossal és feleségével, Zsuzsával, valamint a Fokoláre Mozgalom tagjaival. A programok ideje alatt a kisgyermekes családok számára gyermekfelügyeletet is biztosítanak a szervezők.