Oklevél- és bizonyítványátadó

1749 hallgató vehette át idén diplomáját, bizonyítványát az Eszterházy Károly Főiskolán. dr. Hauser Zoltán, az intézmény rektora elmondta: idén is sikeres évet tudhatnak maguk mögött, nyertes pályázatokkal, fejlesztésekkel.

Indulj el egy úton, én is egy másikon – idézte a jól ismert népdalt köszöntőjében Szörényi Zsolt, az oktatási minisztérium felsőoktatási főosztályvezetője, az Eszterházy Károly Főiskola oklevél- és bizonyítványátadó ünnepségén. Búcsúztatva ezzel a végzett hallgatókat és utalva az egri főiskola továbblépésére is. Az intézmény ugyanis kérvényt nyújtott be a minisztériumhoz az egyetemi rang megszerzésére.
Ma egy korszak lezárul és megnyílik egy új a végzett hallgatók számára. Mondta ünnepi beszédében dr. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora. Az egri főiskolán összesen 1749 hallgató végzett ebben az évben. Bolognai rendszerű alapképzésben 502-en, mesterképzésben pedig 605-en vehették át diplomájukat. Hagyományos rendszerű képzésben 186-an végeztek, míg felsőfokú szakképzésben 329-en, szakirányú továbbképzésben pedig 137-en szereztek bizonyítványt.