Fürdőfejlesztés Mezőkövesden

Több mint 1.2 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A fenntartó önkormányzat 416 millió forintot nyert uniós pályázaton, a fennmaradó részt önerőből biztosította a város.

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt előkészítése még 2006-ban indult – idézte fel a kezdeteket az átadó ünnepségen Vámos Zoltán, fürdővezető. A tervek, engedélyek, pályáztatás, közbeszerzés és a 420 millió forint pályázati pénz megnyerése után 2010. március 18-án indult a kivitelezés, amit szakaszosan oldottak meg.
A 700 m2-es wellness részleg kivételével minden új szolgáltatást, vagyis a két gyermekmedencét, játszósarkot, gyermekmegőrzőt, a megújult ikermedencéket, az elektronikus beléptető rendszert és az öltözőket és a fedett fürdőt is igénybe vehetik a látogatók.
Fekete Zoltán polgármester kiemelte, jelentős önerőt biztosított a város. Ez csak ciklusokon átívelő felelős gazdálkodással lehetséges.
Tállai András, korábbi polgármester, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára hozzátette: a város több évtized lemaradását pótolja most, a fürdő mellett jelentős beruházások kezdődnek a belvárosban, melyek értéke 3-4 milliárd forint.
A pályázatban szereplő új szolgáltatásokhoz kapcsolódóan már zajlanak a fürdő hőenergetikai fejlesztési munkálatai is, amelyet külön pályázati forrásból valósítanak meg.