V. Egri Történelmi Vigasságok

Két hétvégén keresztül ismét a múlt hangulatát idézi meg a Dobó téren és a várban a Történelmi vigasságok rendezvénysorozat. A Középkori piactérre július 14-étől 16-áig lehet ellátogatni, az idei program vendége Törökország, a végvári vigasságokat pedig július 21-24-e között rendezik meg.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Történelmi Vigasságokat Egerben, a programsorozat idén is színvonalas kikapcsolódást ígér a látogatóknak.
A Középkori Piactérhez idén új program kapcsolódik, az Egri Fiúk Egyesülete szervezi a Cselebi Fesztivált, melynek keretében a török kultúrával, zenével ismerkedhetnek a látogatók.
Az egri vár történelmi hagyományait eleveníti fel a Dobó István Vármúzeum július 21. és 24. között. A négynapos Végvári Vigasságok programkínálatában szerepel a középkort idéző haditorna, a keleti kultúrát idézik a zenés és táncos rendezvények. A rendezvény különlegessége a Régi idők mozija lesz, ahol 16. századi történelmünket idéző filmeket vetítenek a közönségnek.
A végvári vigasságokon idén is megemlékeznek Nándorfehérvár diadaláról, a programokat kézműves vásár színesíti és a korabeli étkeket is megkóstolhatják a vendégek.