Veszélyes lépcsősor – teljes felújítást terveznek

Tavaly óta le van zárva Eger egyik forgalmas közterületi lépcsősorának egy része, mert a lépcső burkolata az utóbbi években megrepedezett, letöredezett. A problémára néhány hónapon belül ígér megoldást a város.

Balesetveszélyre figyelmezteti a lépcsőt használókat a tábla és a szalaggal lezárt terület.
Az autóbusz-pályaudvar mögött található lépcsősort 2004-ben újították fel, az önkormányzat 1999-ben elkészített tervei alapján. Ezt a korábbi műkő-lépcső rossz állaga is indokolta, de a belépő és fellépő magasságai sem feleltek meg a szabványnak, kényelmetlen volt a használata. A felújított lépcső előregyártott burkolólapjain már 2006-ban megjelentek a repedések, amelyekkel kapcsolatban a gyártó, a kivitelező és a fenntartó is azt állította, hogy nem őt terheli a felelősség. A burkoló lapok cseréjének költségeit ekkor a gyártó vállalta.
2010-ben ismét problémák adódtak a forgalmas lépcsősorral. A gyártó ez esetben is vállalta, hogy leszállítja a lapokat, de a kivitelezés 3 milliós költségére tavaly nem volt a városnak kerete. A szakértői vélemények alapján a megoldást az jelentené, ha a lépcsőt teljes egészében felújítanák. A város a legtartósabb és a legolcsóbb megoldást keresi, amit várhatóan augusztus-szeptemberre meg is találnak.