Újabb oktatási intézmények kerülnek egyházi fenntartásba

Több törökszentmiklósi intézmény fenntartója lesz augusztus 31-től az Egri Főegyházmegye. A katolikus egyház egy óvoda, egy gimnázium és egy kollégium működtetését veszi át a 2011/12-es tanévtől.

Törökszentmiklós és az Egri Főegyházmegye kapcsolata több évre vezethető vissza, az önkormányzat 2010 szeptemberétől adta át a korábbi Petőfi Sándor Általános Iskolát a Katolikus Egyház fenntartásába. A városban a következő tanévtől három újabb intézmény kerül az egyház kezelésébe. dr. Juhász Enikő polgármester szerint a döntés előtt a szülőkkel és a pedagógusokkal is egyeztettek, és mindenki pozitívan fogadta a fenntartóváltást. A polgármester asszony szerint értékválsággal küzdő világunkban egyre nagyobb igény van a hitre, a keresztény erkölcsre. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán az egri érsek örömmel jelentette be, hogy augusztus végén újabb oktatási intézmények kerülnek egyházi irányítás alá a főegyházmegyében.
Jelenleg a főegyházmegye és a területén működő szerzetesrendek négy óvodát, nyolc általános iskolát, négy gimnáziumot, egy szakiskolát és egy szakközépiskolát működtetnek.