MSZP: Gazdátlanná vált a turizmus

A szocialisták szerint egy éve nem kap plusz forrást a turizmus, a regionális idegenforgalmi bizottságokat megszüntették, újak nem alakultak. Azóta nincs marketing, és nincsenek összehangolva a szolgáltatások. Ez pedig azzal járt, hogy csökkent mind a belföldi, mind a külföldi vendégek száma a Tisza-tónál – mondta Godó Lajos, a Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság volt elnöke.

Leálltak a fejlesztések, nem működnek a RIB-ek, nincsenek új pályázatok, az elmúlt évben abból él a turizmus-idegenforgalom, amit a Bajnai-kormány elkezdett – mondta Sós Tamás, az MSZP megyei elnöke.
Godó Lajos, a Tisza-tavi RIB volt elnöke szerint gazdátlanná vált az ágazat, pedig nemzetgazdasági szinten legalább annyit produkál a turizmus-idegenforgalom, mint a a mezőgazdaság. A bizottságok egy éve nem működnek, nincs, aki összehangolja a szolgáltatásokat, ez látszik is a vendégszámon.
Baráti kört hoznak létre a volt Tisza-tavi RIB-esek, a civilekkel és az önkormányzatokkal együttműködve stratégiát, fejlesztési programokat alakítanak majd ki. Szeretnék, ha a hazai és az uniós lehetőségeket nem szalasztanák el. Kerekes László, a Tisza-tavi RIB volt alelnöke azt javasolja: hozzák lendületbe ismét az ágazatot.