Átadták a megújult Ostorosi Alapszolgáltatási Központot

Közel 35 millió forintból újult meg az Ostorosi Alapszolgáltatási Központ. A pályázati támogatásból megvalósuló projekt célja, hogy a helyi önkormányzat szociális feladatit megfelelő körülmények közé egy helyre integrálják.

Épületbővítés, berendezések, tárgyi eszközök, informatikai háttér fejlesztése és udvari rendezés. Mindezek az Ostorosi Alapszolgáltatási Központban valósultak meg egy sikeres pályázat révén.
Az intézményt 2005-ben integrálták. Azóta öt területen látja el a szociális feladatokat, így a házi segítségnyújtásban, a nappali ellátásban, az étkeztetésben, a családsegítésben és a gyermekjólléti szolgáltatásokban. Jelenleg a központ által 58 fő részesül idős ellátásban, 19 fő gyermekjólléti és 12 fő családsegítő szolgáltatásokban. Az intézmény azonban felszereltségében és méretében mindeddig nem tette lehetővé a hatékony munkát.
Pápai Csilla hozzátette: az épületbővítésnek köszönhetően lehetősége nyílik az intézménynek arra, hogy különböző személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartsanak a rászorultaknak, pályakezdőknek és munkanélkülieknek az új előadóteremben.