Átadták a siketek megszépült irodáját

Régi helyén, ám megszépült környezetben várja tagjait a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Heves Megyei Egyesülete. Az egri irodát az egyesületi tagok társadalmi munkában újították fel, a felújítás másfél hónapig tartott és négyszázezer forintba került.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének helyi szervezete 1975-ben alakult meg Egerben, megyei szervezetként 1979 óta működik, ma 619 tagot számlál. Az egyesület feladata a hallássérültek érdekeinek szervezett, szakszerű képviselete és védelme, az érdekérvényesítési lehetőség folyamatos bővítése, a társadalomba való beilleszkedésük elősegítése. Egerben, a Dobó úton található épületben egy klub és egy irodahelyiség található, a szervezet munkatársai hétfőn, szerdán és pénteken állnak az érdeklődők rendelkezésére.
Az egri épület felújítása már régóta esedékes volt a helységek dohos, vizes jellege miatt. A munkálatokban a ház lakói, az EVAT Zrt. , a polgármesteri hivatal munkatársai valamint az egyesület tagjai is segítettek.
A társadalmi munkát Ormódi Róbert, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója példaértékű összefogásnak nevezte. A hivatalos átadó ünnepség után kiállítás nyílt Hajts Krisztián fotóiból valamint Peha Pál festményeiből. Az alkotókat Saárossy Kinga alpolgármester asszony méltatta és további remekművek készítésére bíztatta őket.