Állomány-ellenőrzés

A szokásosnál hosszabb lesz a nyári leállás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. A Központi Könyvtár és a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény július 1-tól augusztus 23-ig állomány-ellenőrzés miatt zárva lesz, de a Galériában, illetve a földszinten a friss napilapok és folyóiratok változatlanul elérhetők lesznek, a kikölcsönzött könyvek itt leadhatók és az internet szolgáltatást is igénybe vehetik az érdeklődők.

Az olyan könyvtárakban, mint például a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár átlagosan 15 évente tartanak állomány-ellenőrzést. Ilyenkor a belső állományt, ami az egri Központi Könyvtár esetében 200 ezer dokumentumot jelent, tételesen ellenőrzik. A munkát a helytörténeti gyűjteményben már el is kezdték. A többire a július 1-jétől augusztus 23-ig terjedő időszakban kerül sor. Ebben az időszakban a szolgáltatások nagy része csak részben lesz elérhető. A földszinti galériában a friss napilapok és folyóiratok változatlanul elérhetők lesznek, a kikölcsönzött könyvek itt leadhatók és az internet szolgáltatást is igénybe vehetik az érdeklődők. Folyamatosan működik az előjegyzés, a kölcsönzési idő most augusztus 24-ig érvényes.
Ezzel szemben a fiókkönyvtárak és a gyermekkönyvtár nyitva lesz. A gyermekkönyvtárban a vakációhoz igazodik a nyári nyitva tartás. Július 29-ig – keddtől péntekig 9-12, illetve 13-17 óra között várják a gyerekeket.
E mellett június 16. és augusztus 4. között – jó idő esetén – minden hétfőn és csütörtökön délelőtt 10 és 12 óra között az érsekkerti játszótéren, a piros napernyőnél idén is sok-sok mesekönyvvel és nézegetnivalóval várja az érdeklődőket a gyermekkönyvtár.