Úszó alkalmatlanságok

Úszásra nem, de igazi vízi közlekedésre valóban alkalmatlanok voltak a hordókból, csövekből, kannákból, gumiból, fából – és még ki tudja, miből – készült járművek, amelyekkel alkotóik a felsőtárkányi tavon versenyeztek. Volt olyan, aminek még a rajtig eljutni is komoly megerőltetés volt. Idén főzőversennyel is kiegészítették az Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságát, malachúsból kellett bármilyen finom ételt kreálni.

Az Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságán – mint minden technikai versenyen – komoly feltételei voltak annak, hogy egy jármű rajthoz állhasson. Itt csak olyan indulhatott, amelyet száz százalékig “nem vízi szállításra szánt eszközökből” raktak össze.
Építkezésből megmaradt csövek, fa, palackok, gumi, műanyag hordó, sörös rekeszek, bicikliváz – szinte mindenből lehet úszó alkalmatlanságot kreálni.
Tíz csapat indult, főként tárkányiak, de jöttek Szalókról, Egerből és Felnémetről. Az úszó alkalmatlanságok versenyét most főzőversennyel egészítették ki: malachúsból kellett valami finomságot főzni.
A Római Gálya nyert végül, ők voltak a leggyorsabbak. Az Agria Taliga – az Agria Polgárőrség járműve – kapta a közönség díját, a legkreatívabbnak a Tour de Szalók csapatát tartotta a zsűri.