Éves közgyűlés az Eger és Vidéke Ipartestületnél

Szeretnék, ha a kormány nem csak a kis- és középvállalkozásokkal törődne, hanem az önfoglalkoztató családi és mikrovállalkozásokkal is, hiszen ők alkotják a magyar vállalkozások 92 százalékát. Olyan pályázatokra van szükség, amelyen ezek a vállalkozások is el tudnak indulni – hangzott el az Eger és Vidéke Ipartestület éves közgyűlésén.

Az eseményen megjelent Habis László, a térség országgyűlési képviselője, Eger polgármestere, aki köszöntőjében kiemelte: az önkormányzatok és a vállalkozások egy oldalon állnak, egymással kell szót érteniük. Ezt példázza az a törvényjavaslat is, amit az önkormányzatok adósságrendezésével kapcsolatban Kósa Lajossal közösen nyújtottak be a parlamentben. Júliusban a mikrovállalkozásokat is érintő telephelyfejlesztéssel kapcsolatban fórumot szerveznek. A város is sokszor szembesül azzal, hogy olyan pályázatokat írnak ki, amire nem tudnak jelentkezni. Ugyanez még inkább érvényes a kis- és mikrovállalkozásokra.
A hatékony munka előfeltétele az együttműködés. Hancz István, az IPOSZ májusban megválasztott alelnöke szerint talán csak két ipartestület, az egri és a győri dolgozik együtt rendszeresen más szervezetekkel. Szeretnék, ha a kormány nem csak a kis- és középvállalkozásokkal törődne, hanem az önfoglalkoztató családi és mikrovállalkozásokkal is, hiszen ők alkotják a magyar vállalkozások 92 százalékát.
Cseh István az Eger és Vidéke Ipartestület elnöke elmondta, a gazdaság élénkülése még várat magára. A terhek csak kismértékben csökkentek.
A testület együttműködik az önkormányzattal, a kamarával, különböző civilszervezetekkel, valamint a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvánnyal. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az egy évvel korábbihoz képest 29 százalékkal nőtt az árbevételük. A közgyűlés végén több kitüntetést adtak át.

IPOSZ ezüstgyűrű:
– Császár Ernő

A kézműipar szolgálatáért oklevél:
– Fülöp Gábor (főtitkár, HKIK)
– Kaskó Csaba (szobafestő kisiparos)
– Mentusz Károly (újságíró)

IPOSZ emlékkönyv:
– Montvai Katalin (kozmetikus)
– Halász Zsuzsanna (ügyvezető, Sárvári Cukrászda)