Amerikaifoci-pálya épül Egerben

Egerben épülhet Magyarországon az első, kifejezetten az amerikai futball céljára létesült pálya. A Felsővárosi Sporttelep déli, jelenleg elhanyagolt részét kapja meg az Eger Heroes, ahol támogatók, szponzorok jóvoltából egy éven belül elkészülhet az új pálya. Ezen kívül megoldják a terület vízelvezetését és két labdarúgásra alkalmas füves kispályát, valamint egy felnőtt dühöngőt is kialakítanak ezen a területen.

Magyarországon már a 90-es években megjelent az amerikai futball, természetesen a rendelkezésre álló nagyszámú hagyományos focipálya nyújtotta lehetőségeket kihasználva. Az első hivatalos bajnokságot 2005-ben írták ki. 2006-ban, a második évben már ott találjuk a mezőnyben az Eger Heroes együttesét is, akik azóta hol a Városi Stadionban, hol pedig a Felsővárosi Sporttelepen fogadták ellenfeleiket. Bármilyen hihetetlen, ma hazánkban nincs kifejezetten az amerikai foci céljára létesült pálya. Jövőre viszont már lesz, hiszen a város, az Egri Városi Sportiskola és az Eger Heroes összefogásával a Felsővárosi Sporttelep déli, ma még elhanyagolt részén egy szabványos, füves amerikaifoci-pálya készülhet.
Martonné Adler Ildikó, a választókörzet önkormányzati képviselője további beruházásokról beszélt. A sporttelep keleti részén húzódó vízelvezető árok sok problémát okoz az itt lakóknak. A képviselői keret egy részéből ezt is megoldják, e mellett két labdarúgásra alkalmas füves kispályát, valamint egy felnőtt dühöngőt is kialakítanak ezen a területen.
A polgármesteri hivatal munkatársai kimérték a munkaterületet, amit ma átadták az amerikai focistáknak. A kivitelezést saját erő, szponzorok bevonásával végzik a Heroes tagjai. A munka értéke meghaladja a 6 millió forintot, miközben megoldják a terület vízelvezetését is. Az amerikai foci pálya mellett épülhet a műjégpálya, de ez csak akkor, ha a biomassza-fűtőmű építése is zöld utat kap.