Ritmikus gimnasztika évzáró

Az Egri Ritmikus Gimnasztika Tömegsport Egyesület szokásos évzáró gálájára mindig megtelik a Körcsarnok. Idén 145-en léptek fel. A másfél órás műsorban a lányok a kezdőtől a versenyzőkig – és ráadásnak még az anyukák is – szabad-, kötél-, karika-, labda-, buzogány-, fátyol és rúd gyakorlatokat mutattak be.

Minden évben van valami újdonság az Egri Ritmikus Gimnasztika Tömegsport Egyesület évzáró bemutatóján. Így volt ez idén is, amikor a tanfolyamokra járók – mintegy 130-an – és a
versenyszerűen a HMÖ SE-ben sportoló 15 lány másfél órás műsorban mutatta be az ismerősök és a hozzátartozók előtt tudását. Az első újdonság az anyukák fellépése volt. Azok közül az anyukák közül, akiknek a gyermekük edzésre jár, tízen kiálltak a nagyközönség elé.
Teljesen más műfajt láthattak a nézők a bemutató végén a HMÖ SE versenyzőitől. A tornában nem hivatalos szernek számító rúddal látványos szabadgyakorlatot mutattak be Fügediné Szabó Tímea edző tanítványai. A koreográfiával országos versenyen már különdíjat is nyert az egri csapat. Az eseményt a TV Eger is rögzítette, ami július 1-jén, pénteken 21 órától kerül adásba.