Évadzáró

A költségvetésen belül maradva, a 2010-es tervet teljesítve zárta az évadot a Harlekin Bábszínház. Az intézménygazdasági körülményei a következő évadban, akár csak a Gárdonyi Géza Színház esetében, tisztázatlanok, tekintve, hogy a fenntartó megyei önkormányzat nem finanszírozhatja a működést.

A Harlekin Bábszínház 202 előadást tartott az elmúlt évadban, legtöbbször, 34-szer a Süsü a sárkányt játszotta a társulat.
A teljes, 96 millió forintos költségvetésből 60 milliót tett ki a támogatás, a bábszínház saját bevétele 23 millió forint volt. Annak ellenére, hogy az évad vége felé milliók hiányoztak a kasszából, sikerült előteremteni a szükséges pénzt – mondta Lengyel Pál igazgató az évadzáró társulati ülésen.
A megye nevében Szabó Róbert, a közgyűlés elnöke kijelentette, nehezen tudja elképzelni, hogy az önkormányzat jelenlegi helyzete miatt megszűnjön a Harlekin, de mivel annak fenntartása nem kötelező feladat, nem biztos, hogy át tudják majd utalni a támogatást.
Hasonlóan nyilatkozott Rázsi Botond alpolgármester is, aki hangsúlyozta, hogy ezután is mindent megtesz Eger a bábszínházért, ha kiderül, hogy a városnak nagyobb szerepet kell vállalnia a fenntartásban, akkor minden követ megmozgatnak azért, hogy ez sikerüljön. Az alpolgármester ezen kívül konkrétumot nem tudott mondani, így a bábszínház vezetése sem tudja, hogy hogyan alakul a finanszírozás a következő évadban.
Az elmúlt évad legjobb előadása a közönség szavazatai alapján a Nils Holgersson lett, az évad legjobb bábszínészének Zsolnai Richárdot választotta a társulat. Szilágyi László világosítót 25 éves színházi pályafutása alkalmából köszöntötték.
Ősszel a Misi mókus kalandjai lesz a Harlekin első bemutatója.