Befejeződött a burkolat-felújítás

Befejezte a Közút a tavaszi burkolat-felújítást. A munka költsége nettó 291 millió forint volt. Most 42 millió forintból a tavalyi rendkívüli időjárás okozta károkat hárítják el, több helyen szüntetnek meg rézsűcsúszásokat; rendeznek árkokat, patakokat, vízelvezetőket. A főutak közül régóta félpályás útlezárás van Almárnál és Szentdomonkosnál, a hibákat várhatóan idén kijavítják, a terv elkészült.

Május eleje óta Heves megyében összesen csaknem 100 ezer négyzetméter burkolatot újított fel a Magyar Közút. Néhány száz méteres foltokban javítottak, ott, ahol nagyon rossz állapotú volt az út. Eger környékén két főúton dolgoztak, a 24-esen Egerbakta és Eger között, valamint a 25-ös számú főúton Eger, Szarvaskő és Szentdomonkos térségében. Összesen négy főúton és kilenc mellékúton javították a burkolatot. Első ütemben nettó 291 millió forintot tudott erre költeni Heves megyében a Közút.
Most 42 millió forintból azokat a károkat hárítják el, amelyeket a tavalyi rendkívüli időjárás okozott. A 25-ösön – Almárnál és Szentdomonkosnál – lévő két csúszást várhatóan idén kijavítják, a terv elkészült.