ENSZ-nagykövetek Egerben

14 tagállam ENSZ nagykövetét valamint a Külügyminisztérium munkatársait látta vendégül Habis László polgármester a Városházán. A vendégek azzal a céllal érkeztek városunkba, hogy a termál- és ivóvíz-gazdálkodásról valamint a megújuló energia-felhasználásról tájékozódjanak.

A Külügyminisztérium meghívására csendes-óceáni, karibi, valamint afrikai országokból ENSZ-nagykövetek érkeztek hazánkba. A delegáltak a magyar tudományos élet eredményeivel ismerkedtek, körútjuk során felsőoktatási intézményeket kerestek fel. Egerben a termál- és ivóvíz-gazdálkodásról, a megújuló energia-felhasználásról, a város gazdasági és kulturális helyzetéről valamint nemzetközi és testvérvárosi kapcsolatairól érdeklődtek.
Elhangzott: Magyarország a 2012-2013-as időszakban az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagságára pályázik, ehhez hazánknak széles körű diplomáciai kapcsolatokra van szüksége. Ennek a törekvésnek is része ez a mostani látogatás.
Habis László polgármester kiemelte: az ilyen találkozásoknak gyakran évek múltán lesz eredménye, nagy lehetőség, hogy Eger afrikai és csendes óceáni, egzotikus országoknak is bemutatkozhat. A diplomaták látogatásuk során megismerkedtek Eger szépségeivel, majd a főiskolán előadásokat hallgattak meg.