18. Rexroth Kupa – érmes egriek

A hagyományos egri nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna idén sokkal jobban sikerült az egri csapatoknak, mint tavaly. A 2010-es egy ezüst és két bronzéremmel szemben két arany, egy ezüst és két bronzérem a hazaiak mérlege.

Amelyik egri csapat eljutott a legjobb négy közé, az mind éremmel zárta a 2011-es, sorrendben 18. tornát, amelyen 78 csapat vett részt. A három egri egyesület közül a Plútó három csapata is bejutott a döntőbe, míg a rendező Egri Focisulinak két bronzmeccs maradt vasárnapra.
Az 1999-es korosztályban – csakúgy mint tavaly – az Egri Focisuli, Csuhay Szabolcs együttese, most is a 3. helyért játszott és ismét bronzérmesek lettek. A fővárosi Tabáni Spartacus elleni meccsen már 4. percben betaláltak az egriek. Lakatos Róbert az ellenfél térfelének közepén szerzett labdát és mivel Orczy kint állt a kapuból, így átemelte a labdát fölötte. 1-0-ra nyert az EFE. Az Egri Focisuli 2002-es születésűekből álló csapata szomszédvári rangadón a Mezőkövesddel mérkőzött a bronzéremért. Lakatos Péterék 4-1-es győzelemmel szerezték meg a 3. helyet. A Plútó 2001-es, 2003-as és 2004-es csapata jutott be a döntőbe. A 2001-esek 2-2 után büntetővel 2-1-re nyertek a Csepel FC ellen. A 2003-as együttes azzal a Hevessel mérkőzött a fináléban, akiktől a csoportmeccsek során 4-3-ra kikaptak. Pusoma révén – egri asszisztálással – a hevesiek szereztek vezetést, de 30 másodperccel később Esztergomi egyenlített. A győztes találat az egri Balogh Dánielnek köszönhető, aki 6 perccel a vége előtt vette be Csáki kapuját. 2-1-re nyert a Plútó. A 2004-eseknél Horváth Tamásnak éppen hat játékosa maradt a döntőre, ráadásul mind 2005-ös születésű, középsős óvodások, akik addig a Kazincbarcika kivételével mindenkit verve jutottak el a döntőig, ahol a Sajóvölgye Focisuli volt az ellenfél. Pajzs Józsiék most is becsülettel hajtottak, több kapufát is lőttek, de a sajóvölgyi Magyar Máté góljára nem jött válasz, így itt ezüstérmes lett a Plútó. A torna legeredményesebb egyesülete az egri Plútó SE lett két arany és egy ezüstéremmel.

1998-as korosztály:
1. BLASZ válogatott, 2. Ferihegy Sportakadémia Vecsés, 3. Kinderball SE Baja, 4. Csepel Hungary Club 94 SE
gólkirály: Schimel Dániel (Ferihegy Sportakadémia Vecsés); legjobb kapus: Freindlich Kornél (Kinderball SE Baja); legjobb mezőnyjátékos: Török Bence (BLASZ válogatott)

1999-es korosztály:
1. KBSC FC Kft., 2. Aranyszarvas SE Tápiószentmárton, 3. Egri Focisuli SE, 4. Tabáni Spartacus SKE
gólkirály: Jobbágy Benedek (Tabáni Spartacus SKE); legjobb kapus: Harcsa Bálint (Aranyszarvas SE Tápiószentmárton); legjobb mezőnyjátékos: Tímári Norman (KBSC FC Kft)

2000-es korosztály:
1. SC Hírös-ÉP Kecskemét, 2. Rendőr TE Szeged, 3. Salgótarjáni Sportiskola SE, 4. Viktória ULE Mátészalka
gólkirály: Szeles Patrik (Salgótarjáni Sportiskola SE); legjobb kapus: Takács János (Rendőr TE Szeged); legjobb mezőnyjátékos: Csalár Ákos (SC Híros-Ép Kecskemét)

2001-es korosztály:
1. Plútó SE Eger, 2. Csepel FC, 3. Orosháza MTK – ULE 1913, 4. KBSC FC Kft.
gólkirály: Csörgő Viktor (Plútó SE Eger); legjobb kapus: Ángyán Milán (Orosháza MTK – ULE 1913); legjobb mezőnyjátékos: Kovács Máté (Csepel FC)

2002-es korosztály:
1. Sülysáp Gyermekfoci Egyesület, 2. Orosháza MTK – ULE 1913, 3. Egri Focisuli SE, 4. Mezőkövesd SE
gólkirály: Csaba Dénes (Sülysáp Gyermekfoci Egyesület); legjobb kapus: Salka Olivér (Orosháza MTK-ULE 1913); legjobb mezőnyjátékos: Lakatos Péter (Egri Focisuli SE)

2003-as korosztály:
1. Plútó SE Eger, 2. Hevesi Diákfoci Club, 3. SC Hírös-Ép Kecskemét, 4. KBSC FC Kft.
gólkirály: Pusoma János (Hevesi Diákfoci Club); legjobb kapus: Cseh Balázs (SC Hírös-Ép Kecskemét); legjobb mezőnyjátékos: Balogh Dániel (Plútó SE Eger)

2004-es korosztály:
1. Sajóvölgye Focisuli SE, 2. Plútó SE Eger „A”, 3. KBSC FC Kft., 4. Ikarus BSE
gólkirály: Sándor Martin (KBSC SC Kft.); legjobb kapus: Gyetván Márk (Plútó SE „A”); legjobb mezőnyjátékos: Bottlik Bernát (Sajóvölgye Focisuli SE)

Fair play díj:
Tóth Levente (KBSC FC Kft 2001-es korosztály)