Évadzáró a Babszem Jankó Gyermekszínházban

Sikeres évadot zárt a Babszem Jankó Gyermekszínház, a társulat előadásaira huszonötezer néző volt kíváncsi a 2010/2011-es évadban. A gyermekszínház tagjai nyáron sem pihennek, júliusban és augusztusban az Érsekudvarban várják a gyermekeket.

Csipike, az óriás törpe, Az ezeregyéjszaka meséi, A rátóti csikótojás, valamint Mátyásról egy rege, akit lóvá tett a neje- ezekkel a bemutatókkal várta a kicsiket és a nagyokat a Babszem Jankó Gyermekszínház az eltelt évadban. A műsortervben mindig helyet kap magyar népmese, klasszikus mese a világirodalomból valamint kortárs szerző műve is, természetesen az életkori sajátosságokat figyelembe véve. A társulat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy rendszeresen segítse a kulturális élet szempontjából hátrányos helyzetű településeket. Tavaly a vörösiszap sújtotta térségben élő gyermekeknek gyűjtött játékokat, ajándékokat. A Kincsesláda program más karitatív céllal idén is folytatódik. A gyermekszínház tagjai nyáron sem pihennek, a társulat tagjai az Érsekudvarban játszanak majd.
A tervek szerint a következő évad is gazdag és változatos programokat ígér, lesz “Erre csörög a dió” játék, megismerjük „A rest macska” valamint „Pöttöm Panna” történetét és megtudhatjuk azt is mi “A boszorkány három kívánsága”. A Babszem Jankó Gyermekszínház filozófiája, hogy színvonalas, jó színházat hozzanak létre, olyat, amelyben az előadóművészek is hisznek- erre törekszenek a következő évadban is.