Dolce Vita Nyíregyházán

Az édes élet Nyíregyházára költözött, egy hónapra biztosan. Június 17-től ugyanis az egri mestercukrász Kopcsik Lajos mutatja be Dolce Vita című kiállítását. A művész 25 alkotása a Jósa András Múzeumban látható, a tárlat a Múzeumok Éjszakája egyik főlátványosságaként nyílt meg a városban. Kopcsik Lajos cukorból készült alkotásai két éve jártak először Nyíregyházán, akkor három hét alatt több mint négyezer látogatója volt a kiállításnak.

Valóban édes lehet Kopcsik Lajos élete. Ez persze nemcsak hivatásából ered, hanem abból az elismerésből és szeretetből is, amellyel az egri cukrászmestert fogadták Nyíregyházán. Az Oscar-díjas művész világhírű cukorból készült alkotásait mutatja be a Múzeumok Éjszakája egyik főlátványosságaként a Jósa András Múzeum. A tárlat válogatás Kopcsik Lajos jövőre induló 50 darabos vándorkiállításának anyagából. A nyírségi város múzeumában egy hónapon át 25 alkotás lesz látható.
Az egri mesternek nem ez az első kiállítása Nyíregyházán. Először 2009 tavaszán mutatta be itt műveit. A tárlat akkor óriási sikert aratott, amely azóta is a múzeum történetének leglátogatottabb kiállításai közé tartozik.
A kiállítás megnyitóján Habis László polgármester is részt vett, aki kiemelte, milyen fontos szerepet tölt be Eger életében a Kopcsik Marcipánia.
Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere örömét fejezte ki, hogy a világhírű művész alkotásait a városban mutathatják be. Kopcsik Lajos kiállított munkáinak egy része egyenesen a műhelyéből került a múzeumba. Nyíregyházán egy hónapon keresztül látható például a Liszt-portré, vagy a híres Mazsola. Az új képek mellett a művész legkedvesebb alkotásából, a barokk szobából is bemutat néhány részletet.