Nyáron is lakjon jól minden gyerek

Egerben 340 gyermek kap meleg ételt a tanítási szünetben. A nyári gyermekétkeztetés 50%-os kormányzati támogatással valósulhat meg, június 20-a és augusztus 20-a között.

A tanév zárásával megszűnik a menzai étkezés lehetősége a gyerekek számára. Idén május 18-ig lehetett igényelni meleg ételt a nyári időszakra, azoknak a családoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Az önkormányzatok évek óta kormányzati támogatás segítségével oldják meg a nyári gyermekétkeztetést. Idén a rendszer annyiban változott, hogy ahány gyermek ingyenes étkezését oldja meg az önkormányzat saját finanszírozásból, annyi gyermekre kap még támogatást. Amint a kormány döntött a nyári étkezés támogatásáról, az önkormányzat értesítette a családokat az oktatási intézményeken keresztül, az igénylés módjáról és határidejéről. Idén Egerben 340 gyermek részére igényeltek meleg ételt a nyári időszakra.
A nyári gyermekétkeztetés napi egyszeri meleg ételt jelent, melynek elszállítását az érintett családoknak kell megoldani. A gyermekétkeztetésre fordított összeg az önkormányzat részéről több mint kétmillió nyolcszázezer forint. Ebből az összegből 170 gyermek nyári étkeztetését tudja finanszírozni a város, a többiek állami támogatásból kapnak meleg ételt, június 20-a és augusztus 20-a között.