Lokálpatrióták közgyűlése

Intenzíven dolgozott az Egri Lokálpatrióta Egylet tavaly, 17-féle programot szerveztek – számolt be Habis László elnök a múlt évi munkáról az egylet közgyűlésén. A lokálpatrióták pünkösdi családi majálisa szentmisével kezdődött, a közgyűlés után pedig gulyáspartival és baráti beszélgetéssel folytatódott.

Hosszú évek óta kiegyensúlyozottan gazdálkodik az Egri Lokálpatrióta Egylet, tavaly megháromszorozódott a megszokott bevételük és a kiadásuk is – hangzott el a lokálpatrióták közgyűlésén. Az elmúlt évben 17 különféle eseményt szerveztek: többek között köszöntötték az újszülötteket, bált adtak a fertálymesterek tiszteletére, keresték Eger Csillagait, díjazták az ünnepi fénybe öltöztetett épületek tulajdonosait, bemutatták a legszebb kerteket, a gyerekeket a Döm-dö-döm Játszóházba, a felnőtteket pedig Egri sétákra várták. Az Egri séták egrieknek sorozat meséiből könyv is született, minden iskolai és közkönyvtárnak adtak belőle egy példányt. Most készül a második kötet. Évek óta a Felsővárosban rendezik a környezetvédelmi világnapot, fontosnak tartják az egylet tagjai, hogy ne csak a belvárosba, hanem más városrészekbe is eljussanak. A tavalyi választási év volt, az egylet ilyen szempontból is betöltötte hivatását és hitvallását – mondta Habis László elnök. A direkt pártpolitikától hátrébb vonultak, katalizátorszerepet töltöttek be: a hasonló értékrendet képviselő pártokkal jó viszonyt alakítottak ki. Idén egy újabb programmal gyarapodtak: tehetségkutató versenyt hirdettek, a győztesek a Fáklyás királyköszöntőn mutatkoznak be.
A lokálpatrióták már másfél évtizede rendezik meg pünkösdkor a Szépasszonyvölgyben a családi majálist és a közgyűlést, ilyenkor veszik fel az új tagokat is. A hagyományokhoz hozzátartozik az is, hogy az ebéd kint, üstben fő, és mindenki hozzájárul valamivel – maga készítette süteménnyel, saját borral – a közös ünnephez.