Épül a Kepes Központ

A munkák felénél tart a Kepes Központ építése, amely a volt Ifjúsági Ház épületében kap helyet. A város új, kortárs képzőművészeti kiállítóhelye októberben készül el, Kepes György munkái mellett jövő év márciusában már látható lesz az első időszaki kiállítás.

A Kepes-gyűjtemény jelenleg a Vitkovics Házban látható, a mostani helyéről költözik majd a felújítás alatt álló épületbe, a volt Ifjúsági Házba, amelyet kívül-belül teljesen újjá alakítanak. Az 588 millió forintra tervezett beruházást az Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért végzi, 500 milliós uniós támogatással. A közbeszerzési eljárás után régészeti feltárás is történt, csak az után kezdődhetett meg a munka, amelynek eredményeként egy egészen korszerű, nemzetközi színvonalú képzőművészeti központ nyílhat meg Egerben, bemutatva Kepes György munkásságát, illetve teret adva kortárs művészek kiállításainak.
Az első időszaki kiállítás márciusban nyílik meg a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központban, a szervezők még nem árulták el, hogy kinek a műveiből, azt ugyanis meglepetésnek szánják, vélhetően azért, mert jelentős művész, művészek munkáiról van szó.