Egészségre nevelve

Egészség napok zajlanak a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban. A három napos rendezvény az Iskolapélda elnevezésű program részeként valósulhat meg. A szervezők célja, a gyerekek egészséges életmódra nevelése.

A zumba táncműfajába is belekóstolhattak a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium diákjai. Az intézményben minden évben rendeznek egészségnapot, külön az alsó -, és felső tagozatosoknak valamint a gimnazistáknak. Idén azonban, az Iskolapélda elnevezésű pályázat segítségével lehetőség nyílt arra, hogy az összes diákot bevonva három napos programsorozatot szervezzenek az egészség jegyében.
A diákok korosztály szerint kapcsolódtak be a különböző egészséggel és mozgással kapcsolatos programokba. A kicsik a Babszem Jankó Gyermekszínház előadását tekintették meg, a gimnazisták drogprevenciós előadáson vettek részt, a tornateremben zumba, az udvaron pedig rendőrkutyás bemutató várta a gyerekeket.
A hét további részében mentős bemutatók, különböző sportversenyek, védőnői és egészséghez kapcsolódó előadások várják a pásztorvölgyis diákokat.