Bognár nem érzi magát felelősnek

A 75 évvel ezelőtt felállított országzászlóra emlékezik vasárnap a Jobbik az Eszterházy téren. A sajtótájékoztatón egy másik Esterházy is szóba került. A párt városi elnöke szerint Esterházy Péter személye megosztó, és nem őt kellett volna felkérni, hogy nyissa meg az egri rendezvényt. Bognár Ignác nem érzi magát felelősnek a könyvhét megnyitóján történtekért. Azt mondja: ő csak felhívta a figyelmet a közgyűlésben a problémára.

A régi országzászló helyén, az Eszterházy téren emlékezik a Jobbik a magyar összetartozás jegyében vasárnap 11 órakor. A tervük, hogy pünkösdre álljon az új országzászló, nem sikerült. Tóth István képviselő azt mondja: a város és a fertálymesterek a Pyrker téren látnák szívesen az emléket, a Jobbik azonban még mindig bízik abban, hogy az eredeti helyen fog állni.
Ne az legyen a baj okozója, aki felhívja a problémára a figyelmet – mondja Bognár Ignác városi elnök utalva a könyvhét megnyitóján történtekre. Ő csak annyit jelzett: ne egy ünnepi esemény főszereplője legyen Esterházy Péter. Szerinte az író személye megosztó. Bognár csak azért szólt – mondta -, mert nem tartja szerencsésnek, ha Eger megint egy botrányszagú eseménnyel kerül az országos figyelem középpontjába.