Bizottság a Marcipániában

A Marcipániába és Kopcsik Lajos műhelyébe is ellátogatott a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság. Az Oscar-díjas mestercukrász azt mondja: szeretné a befejezés előtt megmutatni a városnak, mit dolgozott, milyen tárgyakat alkotott.

Három év alatt készült el a Marcipánia anyaga, újabb három évre volt szükség, hogy megalkossák a megálmodott barokk szoba tárgyait. Kopcsik Lajos a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságnak mutatta be a Marcipániát, majd a műhelyét.
A mestercukrász azt szeretné, ha a bizottság megnézné, jól dolgoznak-e, olyanok-e a tárgyak, amilyeneket a város elképzel. Szakmai életének és a Marcipánia történetének rövid ismertetése után megnézték a kiállítást.
Évente egyébként 36 ezer látogatója van a Marcipániának, csak a múlt héten kétezren jártak ott.
A műhelybe is bekukkantott a bizottság, kíváncsiak voltak arra, milyen tárgyak alkotják majd a vándorkiállítást. A több mint 30 darabos anyag egy része népművészeti ihletésű, de készült egy Liszt-portré is az emlékév alkalmából, a gyerekek kedvéért pedig egy bábszínház, Mazsola főszereplésével. Kopcsik Lajos szerint a vándorkiállítás elviszi a város hírét, reklám Egernek, júniusban Nyíregyházán debütálnak.
Az Oscar-díjas mestercukrász elmondta azt is: nagyon fontosnak tartja a befejezés előtt, hogy megmutassa Egernek, mit csinált. December 31-én lejár a várossal kötött munkaszerződése.