Floorball felkészülési mérkőzések

Három nap alatt négy mérkőzést játszott Egerben a lengyel Podhale Nowy Targ, zömében junior korú játékosokból álló női floorball együttese. Pénteken 4-2-re verték a magyar bajnok és kupa-győztes Hunyadi-Mecman Egert, majd a hátralevő három találkozón a Phoenix, a Szőny és az Eger játékosaiból álló U19-es magyar válogatottal találkoztak.

A magyar bajnok és kupa-győztes egriek szezonbeli utolsó mérkőzésüket május 20-án játszották. Utána pihenőt kaptak, illetve az elmúlt héten könnyített edzést végeztek. Pénteken érkezett a lengyel Podhale Nowy Targ együttese, akikkel este már meg is mérkőztek a Pásztorvölgyiben. A két csapat lendületes játékát a több sorral érkező lengyelek nyerték 4-2-re. Az egrieknél a felnőttek között most bemutatkozó, 97-es születésű Kelemen Anikó gólt is szerzett. Szombaton és vasárnap változott a helyszín. A Főiskola Eszterházy-csarnokában még három mérkőzést játszottak a lengyelek, de ezúttal a Phoenix, a Szőny és az Eger játékosaiból álló U19-es magyar válogatottal. Az egri edző, Leitner Tamás által irányított magyarok kétszer nyertek 7-4-re, egyszer pedig kikaptak 10-3-ra.
Az egriek közül nyolcan szerepeltek a válogatottban. Ez nem a teljes válogatott. Sérülések, érettségi felkészülés miatt többen hiányoztak. A lengyelek meghívták a magyar junior válogatottat. A tervek szerint június végén Nowy Targban egy öt, vagy hatcsapatos nemzetközi tornán vehet részt a magyar válogatott lengyel és szlovák csapatok társaságában.

Eredmények:
Péntek, június 3.
Hunyadi-MEISE – MMKS Podhale Nowy Targ 2-4
Szombat, június 4.
Magyarország U19 – MMKS Podhale Nowy Targ 7-4
Magyarország U19 – MMKS Podhale Nowy Targ 3-10
Vasárnap, június 5.
Magyarország U19 – MMKS Podhale Nowy Targ 7-4

Az egri válogatottak:
Kovács Zsófia – kapus; Balla Zsófia, Dudás Eszter, Hegyi Karolina, Kiss Dorina, Krecz Veronika, Leitner Nóra, Simon Alexandra – mezőnyjátékosok