Egy csepp emberség

Kormánytisztviselői véradó napot szerveztek az Önkéntesség Európai Éve kapcsán. Az országos szintű eseményen a Heves Megyei Kormányhivatal részéről 62-en adtak vért, a Megyeháza Barkóczy termében.

Első alkalommal rendeztek Magyarországon kormánytisztviselői véradó napot. A közigazgatásban dolgozók országszerte hét minisztériumi helyszínen és a megyeszékhelyeken segíthettek önkéntesen embertársaikon.
A Heves Megyei Kormányhivatal munkatársait a Megyeháza Barkóczy termében várták önkéntes véradásra. A törzshivatal és a 15 szakigazgatási szerv dolgozói közül 62-en jelentek meg az eseményen. A véradóktól 4,5 deciliter vért vettek le, amely még nem terheli meg az egészséges szervezetet.
Az esemény lebonyolításában az Országos Vérellátó Szolgálat Eger Területi Vérellátó szakemberei segédkeztek. dr. Vágner Mátyás, az Eger Területi Vérellátó vezető főorvosa elmondta: jelenleg kielégítő a vérkészlet. Nyáron azonban kisebb a véradási hajlandóság, így a kormánytisztviselői véradás ezt ellensúlyozhatja. Az egri esemény 66 egység vérrel járult hozzá a vérkészlethez.