Trianonra emlékeztek

Az Egri Jobbik Alapszervezet rendezésében tartottak Trianon megemlékezést a Hatvanas ezred emlékműnél Bognár Ignác elnök beszédében kiemelte, több mint húsz évvel a rendszerváltás után sikerült elérni, hogy Egerben három helyszínen is megemlékeznek az ország szétszakításáról.

Harang szólalt meg a Hatvanas ezred emlékműnél szombaton 16 óra 32 perckor, az aláírás pillanatában.
Bodnár Ignác, a Jobbik egri elnöke beszédében hangsúlyozta, három évvel ezelőtt azt ígérte, hogy a következő rendezvényt már az országzászlónál tartják, erre azonban nem volt lehetőség, ezért idén, pünkösd vasárnap az Eszterházy téren, a Sárkányölő szobornál jelképesen felállítják a zászlót, remélve, hogy ezzel újabb ösztönzést adnak a városnak annak eredetihez méltó formában történő elhelyezésére.
A rendezvényen Zaniscsák Ágnes, a Jobbik szimpatizánsa és ifj. Brinza Béla, az Új Magyar Gárda Mozgalom egri elnöke is emlékeztetett Trianon következményeire.
Ifj. Brinza Béla kiemelte, figyelmeztetni kell az éppen regnáló kormányokat arra, hogy mennyi lehetőséget elszalasztottak elődeik amikor, amikor helyzet adódott minimum területi autonómia, sőt egy esetleges visszacsatolás elérésére.