Megszépült a Szalaparti

Több száz önkéntes dolgozott azon, hogy kívül-belül megújulhasson a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény. Az új játékokat hétfőn vehetik birtokukba a gyerekek.

Önkéntes munkával készítették elő a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény kerítését festésre a Wigner Jenő Szakközépiskola tanulói. Folytatva az előkészítő munkálatokat, teljes átalakuláson esett át az intézmény. A munkálatok egy csapatépítő tréning keretében valósulhattak meg.
Közel 200 fő dolgozott az intézmény hat különböző helyszínén. Az együttműködés egy közvetítőcégen keresztül valósulhatott meg.
A pályázók közül két fő szempont alapján választottak. A rászorultság és a fogadói lelkesedés alapján esett a választás a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményre.
Az egész napos munka során megújult a kerítés, teljes átalakuláson esett át és új játékokkal bővült a játszótér és mesés falfestményekkel gazdagodtak az óvodai szobák. Az udvaron foglalkoztató pavilont, kerti tavat, sziklakertet, kalandparkot és egy hat cellából álló mezítlábas ösvényt alakítottak ki.