Bowling diákoknak

A város 7-8. osztályos általános iskolás tanulóinak kiírt bowling versenyét a Pásztorvölgyi Iskola csapata nyerte. Az első városi versenyen nyolc iskola diákjai vettek részt.

Tavasszal a bowling pályát üzemeltető cég és a városi önkormányzat összefogásának köszönhetően rendhagyó testnevelés órákat tarthattak a városi általános iskolák 7-8. osztályos tanulói a januárban átadott új bowling centrumban. Ezt követően a tulajdonos városi bajnokságot hirdetett az iskolák hatfős csapatainak. Az első városi bajnokságra nyolc általános iskola nevezett. A négy fiú és két lány alkotta csapatok összeredményébe az öt legjobban gurító diák teljesítménye számított be.
Voltak olyanok is, akik korábban már a tekét is kipróbálták.
A csapatversenyt – és vele a laptopot – 520 ponttal a Pásztorvölgyi nyerte az 503 pontos EKF Gyakorló és a 429 pontos Felsővárosi Iskola előtt. A résztvevők között több sportoló is volt, így például a győztes csapatban Szivós Győző évek óta vízilabdázik.
A különdíjak közül a lányoké – Horváth Blanka révén – szintén a Pásztorvölgyihez került, míg a fiúknál a tinódis Józsa Martin lett a legjobb 138 ponttal.

I. Arsenál Kupa – általános iskoláknak kiírt csapatverseny

1. Pásztorvölgyi Általános Iskola 520 pont (nyeremény: laptop)
2. EKF Gyakorló Iskola 503 (nyeremény: digitális fényképező)
3. Felsővárosi Általános Iskola 429 (nyeremény: digitális fényképező)
4. Szent Imre Általános Iskola
További résztvevők:
– Kemény Ferenc Általános Iskola,
– Tinódi Sebestyén Tagiskola,
– Hunyadi Mátyás Általános Iskola,
– Lenkey János Általános Iskola

Különdíjak:
Lányok – Horváth Blanka 109 pont (nyeremény: 5000 Ft értékű bowling utalvány)
Fiúk – Józsa Martin 138 pont (nyeremény: 5000 Ft értékű bowling utalvány)