Egri séták

A Wigner Jenő középiskolához vezetett az idei első nyári egri séta. A télen tartottakkal ellentétben ezek a várostörténeti kirándulások és előadások keddenként este fél hatkor kezdődnek.

Ötödik évébe lépett az Egri séták egrieknek, a Lokálpatrióta Egylet várostörténeti sorozata, túl vannak már a 80. sétán. Az eltelt négy év alatt közel kilencezren vettek részt a programokon. Ezen a nyáron május végétől augusztus végéig 14 sétacélt látogathatnak meg a város történelme iránt érdeklődők.
A séták minden kedden fél hatkor indulnak. El lehet látogatni majd a levéltárba, a Marcipániába, a kőtárba, a líceumba, a zeneiskolába. Téma lesz többek között a harangöntés egri története, Eger vértanúja, a bombázások, az úri kaszinó és Andrássy György. Új mesélők is lesznek, olyanok, akik eddig nem vezettek sétát, de elkötelezett kutatói Eger múltjának.
Az Egri séták az itt élők lelkét teszi jobbá, és jó megismerni azokat az országosan is egyedülálló az értékeket, amelyek nálunk vannak – mondta Gál Judit sétavezető.
A Wigner Jenő középiskolát Busák István igazgató mutatta be.