Uniós fejlesztések

Módosító javaslatot nyújt be a Fidesz az adósságrendezési törvényhez, annak érdekében, hogy megmaradjanak a megyei önkormányzat európai uniós fejlesztései. A javaslat elfogadását követően megújulhat a vár és az egri kórház is-jelentette be Oroján Sándor, a megyei önkormányzat fejlesztési bizottságának elnöke.

Mint ismert, a Heves Megyei Bíróság április 13-án rendelte el az adósságrendezési eljárást a megyei önkormányzat ellen egy budapesti kft. kezdeményezésére, miután a megye nem tudott kifizetni egy 280 milliós követelést. Az 1996-os adósságrendezésről szóló törvény értelmében az eljárás ideje alatt csak a legszükségesebb, működési kiadásokat finanszírozhatja a megye. A törvény fogyatékossága, hogy nem rendelkezik a megkezdett illetve tervezett uniós beruházások sorsáról, ezért a Fidesz módosító javaslat benyújtásával orvosolná a problémát.
A módosító javaslatot várhatóan egy-két héten belül nyújtja be Habis László önkormányzati képviselő a parlamentnek, melynek elfogadását követően megkezdődhet az egri kórház 5,5 milliárd forintos rekonstrukciója és az egri vár csaknem kétmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztése.